Colditz

audiobook (Unabridged)

By Ben Macintyre

cover image of Colditz
Audiobook icon Visual indication that the title is an audiobook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

På toppen av en kulle i den lilla staden Colditz, mitt i Tyskland, reser sig ett medeltida slott. Borgen gjordes av nazisterna under andra världskriget om till ett högsäkerhetsfängelse för särskilt rymningsbenägna krigsfångar. Innanför slottets murar hamnade en brokig skara brittiska och amerikanska officerare som genast smidde planer för hur de skulle kunna ta sig därifrån. Det är historien om dessa män som den bästsäljande författaren Ben Macintyre berättar. Hans enastående talang för att lyfta fram spänning och dramatik ur historiska skeenden har läsarna tidigare mött i Spion och förrädare och Agent Sonya. Med ett digert källmaterial som grund presenterar han hittills okända delar av historien om Colditz.

Här skildras fångarnas desperation, tristess och det ena förbluffande uppfinningsrika flyktförsöket efter det andra. Här ges en inblick i livet i slottet, där fångarna byggde upp ett slags mikrosamhälle med hierarkier och hemliga allianser, hjältar och förrädare. Här berörs klasskamp, snobberi, homosexualitet, ensamhet, galenskap och fars. Men framför allt människors vägran att låta sig kuvas.

Colditz