femina Denmark

magazine Uge 2 2021 · femina Denmark

cover image of femina Denmark

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Femina er kærlighed til kvindeliv – og din ugentlige inspiration til et indholdsrigt liv med nærvær, fordybelse, personlig udvikling og æstetik. Din nydelsesfulde genvej til god mad, givende samtaler, lækker mode (du har råd til!) og et hyggeligt hjem med masser af hjerterum.

Moderskab er også kvindekamp

femina Denmark

Gi’ mig lige fem minutter • “Jeg er hjemme, ergo arbejder jeg”, sådan var mottoet sidste år. I år har jeg aftalt med mig selv, at der skal være tid til bevidste pauser og masser af bekvemt tøj og antistress-wibe i min hverdag. Uanset om jeg sidder på kontoret eller hjemme i køkkenet.

Jeg følte ikke, at jeg havde et valg • Da Sofie Linde gik ud med sin #metoo-historie, vidste radioværten Maria Fantino, at hun måtte gøre det samme. Hun har slået kolbøtter gennem mediemøllen de sidste måneder, men hun står stadig på begge ben, for som hun siger: Jeg vil jo bare gerne kunne gøre mit arbejde ordentligt.

kultur • Vær opmærksom på, at premierer og åbninger af udstillinger kan blive rykket og ændret med kort varsel på grund af covid-19.

FINURLIGT OG FARVERIGT I 60’ER-HUSET • Arkitektonisk var 60’er-typehuset i Randers ikke Mathias og Marias drømmehus, men parret tog det som en udfordring at forvandle den lidt kedelige bolig til en farverig oase med et helt personligt aftryk.

3 TIP TIL DEN LEGENDE STIL

Få stilen • Er du betaget af pastelfarver, men ikke parat til at brede dem ud på større møbler, så gør som Maria, og pynt med stearinlys og andre detaljer i pasteller.

DU DØR af at være en god pige • Mød Elizabeth Gilbert, forfatteren bag “Spis, Bed, Elsk”, som netop nu er aktuel med sin roman om kvinder, lyst og seksualitet.

PÅ DANSK ER TIDLIGERE UDKOMMET

“Det er helt enormt skamfuldt ikke at kunne overskue sit eget barn” • Marie Juel Hagbarth Rasmussen fik en belastningsreaktion efter at have født sin datter i maj 2019. Hun turde ikke gå en tur med barnet, medmindre en anden gik med – ofte Maries egen mor, som var tæt på hende gennem hele forløbet. Halvandet år senere har hun det godt igen, men hun ville ønske, det havde været nemmere at tale åbent om.

FØDSELS-MANIFEST

“Den tid, det kræver at opbygge menneskelige relationer, har dårlige vilkår i dagens sundhedsvæsen” • Svangreomsorgen har været “særligt begunstiget” ifølge en sundhedsøkonom, men samtidig resulterer travlheden i, at nogle kvinder føler sig umyndiggjort, mener formand for Dansk Jordemoderfagligt Selskab.

LAG PÅ LAG • Kom igennem vinterkulden med et miks af materialer i mange lag. Lad strik, læder og uld give kontrast til let hør og bomuld, og gør sæsonens shorts vintervenlige med tykke strømper eller lange støvler.

Modefund under 995 kr.

STRIK • Strik i lange baner til at pakke dig ind og holde varmen i den kolde vintertid. Gå efter diskrete detaljer eller striber, som tilføjer lidt ekstra til den almindelige striktrøje. Eller prøv noget nyt, og vælg en lilla strik.

TILBAGE TIL HVERDAGEN • At komme tilbage til arbejdet kræver ikke bare ny energi, men måske også ny inspiration til din garderobe. Se vores favoritter til den cool og herreinspirerede stil, den mere farverige eller et afslappet lag på lag-look.

Det fortæller dit ansigt om dig • Linjerne i ansigtet viser, om du er ægte glad, om du har gennemgået en livskrise, og om du gør for meget for andre fremfor dig selv. Det mener i hvert fald ansigtslæseren, som her giver et lynkursus i at læse dit ansigt – og andres.

FUN FACT

Det afslører dine linjer i ansigtet • Ifølge ansigtslæseren får vi vores linjer i ansigtet af at føle de samme følelser ofte – vores ansigtsmimik lægger sig i de samme folder så at sige. – Man kan altså tale om, at rynker og linjer kan...

femina Denmark