Ancheta

ebook

By Lee Child

cover image of Ancheta

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Martie 1997

O tânăra femeie e găsită moartă în spatele unui bar din orășelul Carter Crossing, Mississippi, nu departe de o bază militară. Armata trimite numaidecât un anchetator oficial în interiorul unității, pentru a demonstra nevinovăția soldaților, dar și pentru a păstra secretul asupra unor misiuni strategice în care sunt implicate două companii de infanteriști concentrate în garnizoană.

În același timp, maiorul Jack Reacher din poliția militară primește misiunea de a supraveghea, sub acoperire, activitatea poliției locale. Ofițerul trebuia să se asigure că oamenii legii din oraș nu-și bagă nasul în treburile Pentagonului. Dându-se drept civil, acesta face cunoștință cu șeriful Elizabeth Deveraux, o femeie uimitor de frumoasă care, la rândul ei, are la activ o carieră militara, ea servind ca subofițer în infanteria marină.

Situația se complică în momentul în care Reacher află că aparent liniștitul Carter Crossing a fost scena altor crime violente. Mai mult, suspiciunile încep să se adune în jurul lui Reed Riley, căpitan de infanterie și fiu de senator, investigațiile fiind periclitate de intervențiile politice.

Lipsa de transparență a superiorilor și stângăcia șerifului în cercetarea crimelor îi dau de gândit lui Jack Reacher, astfel încât el decide să-și depășească atribuțiile și să se implice direct în găsirea ucigașului. Folosindu-și intuiția înnăscută, dar și abilitățile dobândite în lunga sa experiență ca militar, maiorul se apucă să pună cap la cap indiciile, descoperind o conspirație a tăcerii ce pare să urce pana la cel mai inalt nivel.

Prins intre datoria militară și dorința de a face dreptate, Jack Reacher își riscă viitorul profesional pentru aflarea adevărului. Iar farmecele lui Elizabeth Deveraux nu fac decât să-i complice sarcina.

Ancheta