Spune da vieții

ebook Introspectiv

By Viktor Frankl

cover image of Spune da vieții

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

La unsprezece luni după eliberarea sa din lagărele naziste în care și-a pierdut aproape toată familia, Viktor E. Frankl ține o serie de conferințe publice la Viena, orașul unde s-a întors să profeseze.
În ele, psihiatrul care curând va deveni cunoscut în toată lumea își prezintă reflecțiile despre sensul existenței, reziliență și impor­tanța unei vieți trăite deplin, chiar și atunci când avem de înfrun­tat cele mai grele obstacole.
Convingerea lui fundamentală, pe care experiența războiului n-a făcut decât să i-o întărească și să i-o clarifice, este că fiecare criză conține o șansă. În ciuda ororilor de nedescris ale lagărului, Frankl învățase de la colegii de detenție că este întotdeauna posi­bil să spui „da" vieții. Prelegerile incluse în acest volum subliniază și o altă temă care va deveni un leitmotiv al întregii lui opere și activități profesionale: respingerea tendințelor reducțio­niste din psihoterapie – și mai general din interpretarea lumii și a ființei ome­nești – și „reumanizarea" medicinei.
Cuvintele lui reverberează peste decenii, dovedindu-se tulbu­rător de relevante pentru lumea de azi și pentru perioada de răs­turnări și recon­siderări culturale și umane pe care o trăim cu toții.
„Această carte admirabilă își depășește contextul originar, oferindu-ne înțelepciune și îndrumare."
Publishers Weekly
„Șaptezeci de ani mai târziu, filozofia lui Frankl este în continuare o sursă de inspirație."
Kirkus Reviews

Spune da vieții